Genvej til hovedindhold

Hvordan kan København blive CO2-neutral i 2025?

Globalt IBM-team ankommer i dag til København for at give anbefalinger til, hvordan byen kan nå dette ambitiøse mål.

Kgs. Lyngby - 30 apr 2013: Et globalt IBM-team ankommer i dag til København for at give anbefalinger til, hvordan byen kan løse udfordringen om at blive CO2-neutral i 2025. Initiativet udspringer på den ene side af Københavns Kommunes CPH 2025 Klimaplan fra august 2012, hvor byen kommitter sig til dette mål, og på den anden side af IBM’s Smarter Cities Challenge, hvor udvalgte byer får en donation bestående af konsulentbistand fra seks IBM-eksperter i tre uger.

Tilbage i november blev København sammen med 30 andre byer fordelt over hele verden udvalgt til at modtage IBM’s Smarter Cities Challenge-donation i 2013. Udvælgelsen indebærer, at IBM stiller et globalt eksperthold til rådighed i tre uger for at udarbejde en plan for, hvordan København kan optimere energiforbruget ved hjælp af energidata og dermed nå målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Det er en ambitiøs målsætning, der kræver, at byen bruger sine ressourcer mere effektivt og intelligent end i dag.

Siden udvælgelsen i november har IBM i tæt samarbejde med Københavns Kommune arbejdet på at forberede de seks IBM-eksperters ophold. Ud over selve udvælgelsen af et IBM-team med komplementære kompetencer er der brugt tid på grundigt at sætte sig ind i Københavns problemstillinger på energiområdet, så teamet i dag møder velforberedte op til tre intensive uger. IBM-eksperterne vil arbejde tæt sammen med byens embedsmænd og andre eksperter på energiområdet for at analysere data og indsamle input. IBM-teamet leverer derefter baseret på disse data og IBM’s indgående ekspertise og erfaringer på energiområdet, detaljerede anbefalinger til, hvordan byen kan implementere og prioritere løsninger på byens energimæssige udfordringer.

”Hvis vi skal nå ambitionen om at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad, er det afgørende at vi tænker smart. Ved at kortlægge data, får vi et værktøj som kan bidrage til at nedbringe energiforbruget. Hermed skaber vi også grundlaget for nye løsninger, som fremover kan komme andre storbyer til gode. Jeg sætter stor pris på at IBM bidrager at løse Københavns udfordringer med denne Smarter Cities Challenge-donation,” siger overborgmester i København, Frank Jensen.

”Københavns Kommune og IBM-teamet går tre hektiske uger i møde, og jeg er overbevist om, at den ekspertise og de erfaringer, som IBM besidder på energiområdet, vil kunne bidrage til en løsning af Københavns udfordringer,” fortæller Lars Mikkelgaard-Jensen, administrerende direktør i IBM Danmark.

IBM’s Smarter Cities Challenge blev lanceret i 2011 og er det største filantropiske initiativ i virksomhedens CSR-program. Der er tale om et treårigt program, der omfatter i alt 100 byer. København er den første danske by, der deltager i programmet, som har høstet stor anerkendelse.

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Energy & Utilities
Government
Smarter Cities
News about how IBM is helping to create Smarter Cities.
Smarter Planet
Pressemeddelelser med tilknytning til IBM's Smarter Planet initiativ