Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

Virtualisatie van werkplekken

Analyseer hoe u tot 70% minder energie kan verbruiken in vergelijking met klassieke desktops en laptops

Wat is een Desktop Cloud, of desktop virtualisatie?

Bedrijven en overheidsinstanties worden meer en meer geconfronteerd met een toenemende complexiteit van hun PC park. Onder meer als een gevolg hiervan wordt het aantal ondersteunde PC applicaties ook steeds omvangrijker. Dit alles leidt tot een verhoging van de kosten om deze gebruikers te ondersteunen. Ook diefstal, een gebrek aan data back-ups en security problemen geven aanleiding tot extra kosten en minder bedrijfszekerheid. Bovendien moeten overheidsinstellingen steeds meer aankunnen met minder middelen.

Desktop Cloud, of desktop virtualisatie, is een oplossing om aan deze problemen en uitdagingen tegemoet te komen. Hierbij krijgt de gebruiker via een browser toegang tot zijn PC applicaties en gegevens, die op een centrale server in het data center gehost worden.

De technologie kent hier ook een snelle evolutie en nieuwe mogelijkheden qua virtualisatie en krachtigere netwerkverbindingen maken dat desktop cloud een steeds grotere interesse opwekt bij IT managers.

IBM biedt een brede waaier van desktop virtualisatie oplossingen en diensten aan zijn klanten aan. Dit gaat van advies en implementatiediensten tot en met het hosten van een gevirtualiseerde desktop omgeving.

Smart Business Desktop Cloud oftewel virtualisatie is het gamma van hosting diensten dat IBM hiervoor aanbiedt, en dit zowel onder de vorm van private cloud als van public (shared) cloud diensten. Klanten kunnen betalen in functie van het aantal desktops en hun respectievelijke capaciteit.

Voor organizaties die een start willen nemen met desktop cloud, is het belangrijk om voorafgaand een goede analyse te maken van welke de mogelijke doelgroep is voor een dergelijke oplossing en de bijhorende kosten/baten voor de organisatie. Het adagio 'one size fits all' gaat hier zeker niet op. IBM heeft een gedegen methodologie en software tools ontwikkeld om zijn klanten in deze analyse bij te staan. IBM heeft ook nauwe relaties met de verscheidene virtualisatie technologie vendors en treedt op als een neutrale adviseur in deze.

Wilt u meer informatie over deze analyse, neem dan contact met ons op:

Hoe kan virtualisatie van waarde zijn voor onze lokale overheden?

Virtualisatie biedt voor PC gebruikers een beschikbaarheid en veiligheid aan op het niveau van het data center. Voor het IT support team is het ook heel wat eenvoudiger om de PC software platformen te beheren en up-to-date te houden. Gebruikers dienen zelf geen tijd meer te verliezen met het installeren van software upgrades op hun PC. Dit kan allemaal centraal gebeuren zonder impact voor de gebruiker. Ook controle op het respecteren van bedrijfsstandaarden wordt een stuk vergemakkelijkt voor het IT team.

Al deze elementen kunnen een aanzienlijke kostenbesparing inhouden. Gebruikers hebben op elk ogenblik vanop eender welke plaats via een web browser toegang naar hun PC image.

Een interessante doelgroep voor virtualisatie is de educatieve sector. Desktop Cloud biedt aan elke student dezelfde kwaliteit qua computerplatform aan, onafhankelijk van de beschikbare PC hardware. Vaak worden lesgevers geconfronteerd met hardware beperkingen die maken dat niet alle leerlingen de vereiste software kunnen gebruiken. Of vaak heeft niet iedereen dezelfde software versie waardoor de lesgever kostbare tijd verliest bij het opvangen van dergelijke problemen.

Virtualisatie kan ook helpen software licensiekosten te optimaliseren. Vanzelfsprekend zijn deze voordelen ook van toepassing voor andere publieke instanties en lokale overheidsbesturen. Wat er ook gebeurt met uw PC hardware, uw bedrijfs PC en data staan steeds ter beschikking voor u in uw data center.

Lees meer over Virtualisatie:

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u meer informatie of persoonlijke advies neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.