Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

IBM Cloud Computing

Wat is ‘Cloud Computing’?

‘Cloud Computing’ is eenvoudigweg een nieuw consumptie - en leveringsmodel voor IT en diensten. Cloud computing wordt gekarakteriseerd door:

‘Cloud’ is geëvolueerd vanuit een ‘on demand’ en ‘grid’ computing, door verder te bouwen op belangrijke vooruitgangen op gebied van virtualizatie, netwerking, voorzienings - en meerdere - gebruikers architecturen.

Zoals met elke nieuwe technologie, bestaat de positieve impact ervan uit de mogelijkheid om vanaf nu nieuwe consumptiediensten en leveringsmodellen aan te bieden die bovendien innovatie in het dienstenmodel facilliteren.

Hoe kan cloud computing van waarde zijn voor onze lokale overheden ?

‘Cloud computing’ levert op verschillende manieren een grote diensten waarde. Bovenop het optimaliseren van de kost van IT, maakt een ‘cloud’ middelen vrij om te werken aan innovatie. Laat de basis IT voorziening over aan gespecialiseerde aanbieders en focus op het verbeteren van diensten naar uw klanten, de administratie en de burgers toe.

Het potentieel voordeel van een ‘cloud’ is dus veel meer dan de focus op het verlagen van de R.O.I (return on investment) van een infrastructuur.

De belangrijkste waarden van een ‘cloud’ kunnen het volgende betekenen voor onze Vlaamse lokale overheden:

Onze steden en gemeenten kunnen deze voordelen bekomen door mee te werken aan private, publieke of hybride ‘cloud’ omgevingen.

Een referentie?

Daarover vertellen we u graag meer in onze volgende Infoletter: Innovatie in de overheidssector.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u meer informatie of persoonlijke advies neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.