Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

Security Intelligence – data-explosie als aanjager van uw securitybeleid

Security uitdagingen

De rol van de CIO en de CISO is veeleisender dan ooit. Hij wordt geconfronteerd met steeds meer bedreigingen, de opkomst van nieuwe technologieplatformen en meer betrokkenheid (en dus ook druk) van het management. Mobiele apparaten zoals smartphones en tablets maken het mogelijk voor werknemers om op elke locatie en op ieder tijdstip te werken. Maar de introductie van deze mobile devices brengt ook risico’s met zich mee. De kans op verlies of diefstal van gevoelige bedrijfsdata die via deze apparaten beschikbaar wordt gemaakt, is namelijk reëel. Het is slechts één van de talrijke bedreigingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden.

Doeltreffende security strategie

Om met succes deze uitdagingen aan te gaan, moet het gezag en de invloed van information security leaders worden uitgebreid. Organisatiestructuren moeten verschuiven en er moeten nieuwe tools en manieren worden ontwikkeld om vooruitgang te meten. De stijgende hoeveelheid data biedt ook kansen om zinvolle en bruikbare inzichten te distilleren uit deze gegevens. Een meer alerte, geïntegreerde en op analytics-gebaseerde aanpak van security is noodzakelijk. Door het verzamelen van grote hoeveelheden data en events en deze om te zetten naar een kleiner aantal prioritaire events die kunnen worden onderzocht, krijgen bedrijven meer inzicht, kunnen ze beter reageren op dreigingen en worden de risico's en kosten gedrukt. De IBM Security Solutions bieden een antwoord op de meest uiteenlopende security issues binnen en buiten de organisatie en zorgen tegelijkertijd voor de efficiënte screening van essentiële data in de informatiestroom.

Integratie en weghalen van ‘security silo’s’

Daarnaast is integratie cruciaal. Niet alleen van de bestaande technologische infrastructuur – dus het weghalen van ‘security silo’s’ – maar ook integratie met de businessprocessen binnen de organisatie. Security kan immers de drijvende kracht zijn achter innovatieve, veranderingsgerichte initiatieven, of deze op zijn minst ondersteunen.

IBM Security Systems

IBM Security Systems staat bedrijven die deze uitdagingen willen aangaan bij met security assessments, penetratietesting, identificatie en prioritisering van risico’s en de implementatie, hosting en het beheer van securitytechnologie en -processen. IBM heeft overal ter wereld Security Operations Centers die de evolutie van de bedreigingen opvolgen om cybercriminelen zo voor te blijven.

IBM Security Solutions

PROTECT your organization.

Voor meer informatie over IBM’s security-aanpak, ga naar www.ibm.com/security (US) of bezoek ons videokanaal over IBM Security Solutions.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.