Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

Het Nieuwe Werken is niet nieuw voor IBM

Binnen het nieuwe werken kan IBM zorgen voor hogere productiviteit

IBM speelt in op de veranderende wereld van werk en organisatie door op een slimmere, flexibelere en efficiëntere manier te werken maar vooral ook samen te werken. Dat begint al met het op een andere manier omgaan met e-mails, die hoe langer hoe meer ons professioneel leven beheersen. Gemiddeld ontvangen professionals 40 e-mails per dag en verzenden ze een vergelijkbaar aantal mails. De concentratie op het werk en de taken lijden vaak onder de terreur van al deze e-mails. Meestal wordt de inhoud van de mails niet optimaal benut, omdat ze in de mailboxen van de gebruikers blijven zitten bijvoorbeeld, en wordt er dus ook geen kennis gedeeld met de collega’s.

Maar kan dat wel, op hoog professioneel niveau functioneren en toch leven zonder e-mail? IBM’er Luis Suarez uit Spanje besloot de proef op de som te nemen en werd de man ‘die buiten de inbox leeft’. Suarez zag in dat er betere manieren bestaan om met mensen in contact te komen, samen te werken en zaken te doen.

Op de site Outside the inbox (U verlaat nu ibm.com) vindt u alles over de man die het al drie jaar, tot zijn grote tevredenheid, zonder e-mail stelt. En dat terwijl hij in Gran Canaria woont, op 1500 km afstand van zijn kantoor in Madrid, en rapporteert aan iemand in de Verenigde Staten. Maak kennis met Luis, stel uw vragen en neem deel aan de discussie.

IBM Social Business

IBM heeft software-tools ontwikkeld die communicatie niet langer als een eindeloze stroom e-mails binnen en vanuit de organisatie zien, maar Social Business in de praktijk brengen door sociale media in te zetten voor elke vorm van communicatie. Zo’n onderneming is dus veel meer dan een organisatie zonder e-mail.

Mensen worden in een dergelijke organisatie gestimuleerd om samen te werken via sociale netwerken, groepen en online communities. Zowel medewerkers als klanten doen er zaken in een omgeving waarin betrokkenheid, transparantie en flexibiliteit centraal staan, met alle productiviteitswinst vandien. IBM kan uw organisatie helpen deze belangrijke omslag te maken.

IBM Social Business video

Bekijk in deze video (00:01:39) (U verlaat nu ibm.com) wat het voor u kan betekenen om een social business te worden.

IBM Social Business whitepapers

Meer lezen? De volgende whitepapers geven meer inzicht in de manier waarop sociale media bedrijven helpen hun productiviteit te verhogen:
The Social Business: advent of a new age (PDF, 958KB) – hierin vindt u in gecondenseerde vorm alle inzichten van IBM over Social Business.
Becoming a Social Business: the IBM story (PDF, 179KB) – in deze IDC whitepaper ontdekt u hoe IBM zelf naar een Social Business evolueerde.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@nl.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.