Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

Smarter Cities – Lokale overheden moeten nadenken over doordachte stadsplanning

IBM promoot Smarter Cities als duurzame oplossing voor lokale overheden.

IBM gelooft sterk in het concept van ‘Smarter Cities’ waarbij grote steden door middel van doordachte planning en ‘slimme’ concepten op een efficiëntere manier kunnen omgaan met bepaalde vraagstukken. In het kader van Smarter Planet heeft IBM een reeks nieuwe initiatieven opgestart om haar visie hierover verder kracht bij te zetten. Zo organiseerde IBM vorig jaar een Smarter Cities event in Amsterdam en Leuven. IBM ontwikkelde ook het eerste online game ‘City One’, dat het idee rond Smarter Cities inzichtelijk maakt.

Lokale besturen moeten slimmer plannen

Smarter Cities zijn voor IBM de toekomst. Lokale overheden moeten meer en meer gaan nadenken over een doordachte stadsplanning waar ruimte, mobiliteit en energie nauw met elkaar zijn verbonden. ‘Slimmer’ plannen is dé manier om een duurzame bereikbaarheid in de toekomst te waarborgen. In een aantal steden komt dit vandaag al tot uiting. In samenwerking met IBM beginnen steden als Stockholm, Dublin, Singapore en Brisbane hun vervoerssystemen te veranderen. Op die manier willen ze de verkeersdruk en de luchtvervuiling op een duurzame manier verminderen.
In de UK hebben drie lokale besturen een nieuw IBM business model ingevoerd dat het plaatselijke bestuursmanagement kan veranderen. Door middel van Through Southwest One, gaat IBM de IT-infrastructuur, inkoop, klantenservice en personeelsontwikkeling beheren, waardoor lokale instanties zich kunnen concentreren op het leveren van essentiële diensten aan de burgers. Het model kan zodanig worden uitgebreid dat het 30 overheidsinstanties kan omvatten.

Smarter Cities event voor lokale overheden

Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe steden efficiënter en slimmer kunnen omgaan met hun infrastructuur. Om het concept van Smarter Cities beter te begrijpen, organiseerde IBM op 21 juni 2010 haar Smarter Cities event op twee verschillende locaties: Amsterdam en Leuven. Het event stond in het teken van de “IBM conversations for a smarter planet”, waarbij verschillende onderwerpen gerelateerd aan het bouwen van een slimmere planeet ter sprake kwamen. Verschillende gastsprekers kwamen tijdens deze uiteenzetting hun visie hierover uit de doeken doen. In het virtueel Events Center van IBM kan je het event herbeleven. Je kunt er onder andere de vele webcasts bekijken, whitepapers downloaden en in contact komen met specialisten ter zake.

Smarter City game helpt je op weg

Daarnaast ontwikkelde IBM een heus online computergame om haar visie rond Smarter Cities te verduidelijken. ‘City One’ moet meer inzicht verschaffen in het opzet van ‘a Smarter Planet’. De missie van het spel is dan ook duidelijk: ga op een efficiënte en revolutionaire manier om met de problemen die kenmerkend zijn voor een stad in volle ontwikkeling op het vlak van energievoorziening, milieu en logistiek. Tijdens het spel ontdek je hoe IBM dankzij revolutionaire technologie op een slimme manier de problematiek rond snel groeiende steden wil aanpakken. Je kunt het spel starten via de website van IBM. Je vindt er ook een videotrailer terug waarin wordt uitgelegd waarom IBM een online game heeft ontwikkeld.

Klantenreferentie - implementatie van high speed netwerk voor scholen

Tot slot zette IBM ook een case study op over een project dat het onlangs uitvoerde in het Memphis City Schools District, één van de grootste scholengroepen uit de Verenigde Staten. De case study beschrijft de implementatie van een ‘slimme oplossing’ waarbij een high speed netwerk 180 scholen en administratieve sites met elkaar verbindt en zo leerplatformen biedt aan bijna 118.000 studenten. De IBM Netsolve Solution levert een betrouwbaar, (kosten)efficiënt en up-to-date remote network managing system. Het netwerk wordt gemonitord via het internet en het IT-personeel van de school kan op elk moment de status van het netwerk controleren via een webportaal. Via maandelijkse consultaties met IBM Global Services experts wordt het systeem geëvalueerd en waar nodig verbeterd.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.