Lees verder

Easy Access: Publieke Sector België

Gevirtualiseerde desktops als efficiënt alternatief voor klassiek desktopbeheer bij lokale overheden

Gevirtualiseerde desktops op basis van cloud computing in de lokale overheidssector.

Cloud computing is de laatste jaren aan een langzame, maar zekere opmars bezig binnen de bedrijfswereld. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van de voordelen van virtueel datamanagement. Ook voor publieke instellingen kan cloud computing een efficiëntere manier zijn om data te beheren. Bij cloud computing worden gegevens onttrokken vanuit een centrale netwerklocatie. Virtual desktopbeheer biedt een alternatief voor het beheer en onderhoud van de talrijke opslagstations van elke afzonderlijke pc. Het bespaart uw organisatie kosten, tijd en energie.

Naar virtual desktops in de publieke sector

Bij cloud computing worden alle nodige gegevens en applicaties bewaard op een virtueel hardwarestation in plaats van op de lokale harde schijven. Hoewel dit een aantal duidelijke voordelen oplevert, zijn nog heel wat overheden beducht om de stap te zetten naar virtueel beheer van hun data. Nochtans verschilt dit principe niet zoveel van de steeds populairder wordende smartphones of netbooks. Aangezien je deze hardware overal en altijd kunt gebruiken, kun je spreken van een virtuele desktop die zijn gegevens haalt uit een virtuele server. Als gebruiker kan je overal aan de slag. IBM gelooft dat voor de bron van alle data en applicaties hetzelfde geldt.

Virtualized desktopbeheer vermijdt hoge operationele kosten

Bij veel overheidsorganisaties moet een veelvoud aan computers geregeld onderworpen worden aan systeemupdates of configuraties om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Het managen van deze processen voor alle aanwezige desktops neemt vaak veel tijd in beslag en kost de organisatie ook geld. Om dergelijk omslachtig operationeel beheer te vermijden, kan je als overheid nu kiezen voor virtualized desktops. Gebaseerd op een cloud-infrastuctuur kunnen medewerkers op een veilige en efficiëntere manier gebruik maken van data vanuit een centrale virtuele locatie. Updates en beheer van software licenties behoeven geen ‘on desk’ beheer meer wat dan weer helpt om de kosten te drukken. Bovendien werk je als overheidsorganisatie op deze wijze ook weer energiebesparend.

IBM stelt zowel publieke als private clouds ter beschikking via respectievelijk global cloud computing centers en myriad enterprise private clouds. Het IBM Smart Business cloud portfolio introduceert een eerste reeks cloudservices en geïntegreerde producten gericht op overheden en publieke instellingen:

De voordelen van cloud computing

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u persoonlijk advies?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


IBM - RSS feeds.

IBM - RSS feeds.
Aboneer u en krijg direct een melding als er een nieuw relevant bericht is gepost.op u IBM publieke sector portal.