Lees verder

Easy Access: Healthnl

Gezondheidszorg – onderzoek, trends, rapporten

IBM wil samen met u een waarde aan onze samenleving leveren. Geïnteresseed in trend voor de toekomst? Rapport Gezondheidszorg 2015

In het belang van de patiënt: De zorgsector en de farmaceutische industrie bijeengebracht.

Om serieus werk te maken van de gezondheidstoestand van de patiënt moeten de farmaceutische industrie en de zorgsector hun collectieve databestanden samenvoegen en nauwer gaan samenwerken.


“Personalized Healthcare 2010”: Bent u klaar voor “information-based medicine”?

Al vanaf het moment dat de genomica onderzoek van mensen van start ging, maken de zorgsector en de farmaceutische industrie zich op voor een gezondheidszorg die is toegespitst op de verpersoonlijking daarvan, personalized healthcare. Zoals dit decennium zich openbaart, zal de informatie technologie versnellen dat de vorderingen van de medische wetenschap en technologie voor het grote publiek beschikbaar worden.


Healthcare 2015 en zorgverlening: Verfijnde levering modellen, duidelijke competenties.

Nu de status quo in de zorgsector overal ter wereld op de proef wordt gesteld, is er volgens ons behoefte aan een proactieve, gezamenlijke, systematische reactie, waarmee zorgverleners hun bestaande “service delivery” modellen kunnen aanpassen en de vijf noodzakelijke competenties kunnen ontwikkelen.


“Healthcare 2015: Win-win or lose-lose”? Een schets en een manier om succesvol te transformeren.

De gezondheidszorg verkeert in een crisis. Voor veel landen is dit niets nieuws, maar het verschil met vroeger is volgens ons dat de huidige koers van veel zorginstellingen overal ter wereld vanaf 2015 niet meer houdbaar zal blijken te zijn.

Dit lijkt een tegendraadse conclusie gezien het vele werk van deskundige en toegewijde zorgprofessionals en de veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van genetica, regeneratieve geneeskunde en information-based medicine. Het feit is ook dat de kosten in hoog tempo stijgen, dat de kwaliteit matig of sterk wisselend is, en dat de keuzevrijheid en de toegankelijkheid in veel landen duidelijk te wensen overlaten.

Bovenstaande, gecombineerd met de noodzaak van een fundamenteel nieuwe omgeving gedicteerd door globalisatie, het huidige consumerend gedrag, de demografische shift, de huidige ziektes, de dure nieuwe technologieën en behandelingen, forceert naar verwachting in de komende decennium naar een fundamentele verandering in de gezondheidszorg. Zorginstellingen die zich niet voldoende aanpassen aan deze nieuwe omgeving lopen naar alle waarschijnlijkheid tegen een muur op, en moeten dan onmiddellijk en geforceerd diepgaand worden geherstructureerd – voor alle betrokkenen een “lose-lose”-scenario.


IBM Onderzoekscentra bieden diverse organisaties in de gezondheidszorg en levenswetenschappen innovatieve oplossingen aan.

IBM heeft meer baanbrekende ontdekkingen en oplossingen op zijn naam staan dan enig ander ICT bedrijf. Met haar acht onderzoekscentra is IBM 's werelds grootste IT onderzoeksorganisatie.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@nl.ibm.com 

 

Wij helpen u graag

IBM help

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


Speciale aanbieding

Wij staan voor u klaar

IBM help

Slimme manier om snel antwoord te krijgen.Of neem direct contact op met onze Account Managers voor de gezondheidszorg:

Twitter updates