Lees verder

Easy Access: Healthnl

Gezondheidszorg – Nieuws & Evenementen

Wilt u de nieuwsbrief “Nieuws en innovatie in de Zorg” ontvangen, klik dan hier.

Tab navigationGezondheidszorg – Nieuws

Smarter Buildings voor de zorgsector
Rond 2025 zullen gebouwen uitgroeien tot de belangrijkste energieverslinders, verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. De oplossing? IBM Smarter Buildings. Hierdoor is het mogelijk de energie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren.


Medisch Spectrum Twente: Healthcare Portal Apps verhogen de kwaliteit van de zorgverlening
Kosten besparen en tegelijkertijd de efficiëntie en de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren? Funatic levert hiervoor een reeks kant- en klare Healthcare Apps (applicaties) gebaseerd op het IBM WebSphere Portal, die ondersteunende processen automatiseren en digitaliseren. Het Medisch Spectrum Twente ging u voor.


Smarter Hospital Foundation; begin van duurzame gezondheidszorg in Sierra Leone (in het Engels)
Wat begon als een vraag om een donatie, mondde uit in een duurzaam project dat echt een verschil maakt voor de lokale gezondheidszorg. Gert Kroon van IBM Nederland richtte samen met collega Bouke van der Voet, zijn echtgenote en de plaatselijke dokter Erdi Huizinga de Smarter Hospital Foundation op.


Gamen ter ondersteuning van het herstelproces
Een Duits studententeam ontwikkelde voor de meest recente editie van IBM Extreme Blue een kostenefficiënt thuisrevalidatiesysteem, gebaseerd op de Kinect gameconsole en het IBM Service Delivery Platform.


Betere en kosteffectieve verwerking van data voor zorgorganisaties dankzij IBM Storwize V7000, een virtuele storage tool.


Gezondheidszorg-standaarden - een investering of onnodige kosten?
Waarom standaarden zo belangrijk zijn in de gezondheidszorg.
Elke organisatie heeft verschillende soorten gegevens. Hoe kan de data worden uitgewisseld of gedeeld worden met anderen? Hoe moet de data worden opgeslagen? Door antwoord te geven op deze vragen maken standaarden, communicatie en samenwerking mogelijk tussen systemen, technologieën en organisaties.


Wereldwijde IBM CEO-studie - De organisatie van de toekomst
Wat doen de huidige CEO's om hun organisaties tegen concurrentie te versterken? Welke strategieën zijn het meest succesvol in het aanboren van nieuwe kansen en het overwinnen van de belemmeringen voor de groei ? Om erachter te komen hebben we meer dan 1500 besluitvormers in 60 landen en 33 sectoren geïnterviewd.


Nieuwe "Health Analytics Solution Center" biedt geavanceerde analyses aan ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, producenten van medische apparatuur, medici en ziektekostenverzekeraars.
Analyses worden toegepast voor reduceren van risico's, voorspellen van trends, verbeteren van klanttevredenheid, studies van patiëntpopulatie, zorgmanagement, prestatierapportages etc.


Wereldwijd CIO onderzoek van IBM onthult voorwaarden voor "high-growth" organisatie
Uit het onderzoek met meer dan 2.500 CIO's in 78 landen blijkt dat CIO's, die werkzaam zijn in "high-growth" organisaties, aanzienlijk meer betrokken zijn bij het uitzetten van strategieën en het aansturen van innovatie. Deze CIO's zorgen ook voor verdere optimalisatie van bedrijfsprocessen en bredere aansluiting van IT bij klanten. Op de pagina vindt u ook een beknopte verslag uit het onderzoek voor de zorgsector.


IBM Onderzoekscentra bieden diverse organisaties in de gezondheidszorg en levenswetenschappen innovatieve oplossingen aan.
IBM heeft meer baanbrekende ontdekkingen en oplossingen op zijn naam staan dan enig ander ICT bedrijf. Met haar acht onderzoekscentra is IBM 's werelds grootste IT onderzoeksorganisatie.


Smarter healthcare voor een gezondere maatschappij
Smarter healthcare - slimme gezondheidszorgsystemen - zijn onderling verbonden en wisselen op een intelligente manier informatie uit, die ze integreren.


IBM maarkt MRI scan van virus
(link buiten ibm.com)
IBM ontwikkelde een MRI-scanner met een resolutie van slechts 4 nanometer

Gezondheidszorg – Evenementen

  • Verbeter je organisatie door effectieve inzet van je operationele gegevens.
    Als u, als professional, werkzaam bent in de gezondheidszorg komt u ongetwijfeld regelmatig voor veel vragen te staan. Uw organisatie beschikt over enorme hoeveelheden data, die wellicht gezamenlijk tot het antwoord op één van uw vragen kunnen leiden. Hoe? Met behulp van data mining technieken van IBM SPSS. Kom 20 september naar de gratis workshop!


Meer informatie nodig?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een persoonlijk advies?
Neem dan contact op met één van onze Account Managers of mail naar: easyacces@nl.ibm.com 

Wij helpen u graag

IBM help

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


Speciale aanbieding

Wij staan voor u klaar

IBM help

Slimme manier om snel antwoord te krijgen.Of neem direct contact op met onze Account Managers voor de gezondheidszorg:

Twitter updates