Lees verder

Easy Access: Healthnl

Kosten verlagen en zorgkwaliteit verbeteren door gebruik van IBM Cognos oplossingen

Kosten verlagen en zorgkwaliteit verbeteren door gebruik van IBM Cognos oplossingen.

Gezondheidszorg organisaties wereldwijd gebruiken IBM Cognos oplossingen om zorgkwaliteit te verbeteren, operationele efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en innovatief en klinisch onderzoek te ondersteunen.

IBM Cognos oplossingen worden toegepast in 60% van de Nederlandse ziekenhuizen en door 23.000 verschillende organisaties en instellingen wereldwijd.

In het huidige economische klimaat willen we aandacht schenken aan twee toepassingsgebieden van Cognos oplossingen namelijk het verlagen van kosten en het verbeten van de zorgkwaliteit.

Kosten verlagen met IBM Cognos

Zorgkwaliteit verbeteren met IBM Cognos

IBM Cognos 8 Business Intelligence

IBM Cognos 8 BI biedt het volledige scala van BI-functionaliteiten binnen een enkel schaalbaar en modulair product. IBM Cognos BI geeft u meer inzicht in informatie en data van uw afdeling of de hele organisatie. De informatie en data wordt gepresenteerd in overzichtelijke rapporten, scorecards en dashboards waarin de actuele operationele en financiële situatie duidelijker zichtbaar is. Dit bevordert het nemen van betere beslissingen. Behalve het zichtbaar maken van de huidige situatie, bestaat ook de mogelijkheid om trends te voorspellen en deze informatie te verwerken in de toekomstige planning en budgettering.

De meest belangrijke componenten van IBM Cognos 8 BI

 • Rapportages
  Leveren van elk type rapportage, aangepast aan elke gegevensbron, tijdig, snel, accuraat, transparant en gemakkelijk, waardoor betere beslissingen kunnen worden genomen.

 • Dashboards en scorecarding
  Communiceren realtime complexe informatie en data op een makkelijke, visueel toegankelijke manier. Status en doelstellingen worden real time visueel gepresenteerd waardoor beslissingen sneller genomen kunnen worden.

 • Analyse
  Noodzakelijk om verbanden te leggen tussen complexe informatie en data, trends te begrijpen en afwijkingen te herkennen.

 • Planning en Budgettering
  Plannen en voorspelen van diverse activiteiten, om een betrouwbare visie op de toekomst te ontwikkelen en deze met anderen te delen.

Cognos klanten referenties in de zorg

Cognos documentatie voor de zorg

Meer informatie nodig?

 

Wij helpen u graag

IBM help

Snel en eenvoudig het juiste antwoord


Speciale aanbieding

Wij staan voor u klaar

IBM help

Slimme manier om snel antwoord te krijgen.Of neem direct contact op met onze Account Managers voor de gezondheidszorg:

Twitter updates