Lees verder

Easy Access: Healthbenl

Gezondheidszorg - oplossingen

Oplossingen die een verschil kunnen maken voor uw organisatie.IBM heeft ten aanzien van de Belgische gezondheidszorg drie hoofdthema´s:

Veiligheid behelst alles wat te maken heeft met beveiligde toegang, beschermde patiëntgegevens, identity and acces management, end-point management, loggen van gegevens, veilige database opslag & recovery.
Inzicht, ofwel van data naar bruikbare informatie, is een brede paraplu voor Business Performance, Healthcare Analytics, Datawarehousing en Datamining alsmede Opslag & Archivering, Master Data Management en Enterprise Content Management oplossingen.
Samenwerken omvat de zogenaamde collaboration platforms, IHE (XDS(-), MPI), het Healthcare Integration Framework, portaal raamwerken en toepassingen.

Deze reeks van oplossingen komt tegemoet aan de uitdagingen waarvoor de zorginstellingen thans staan. Natuurlijk is Watson for Healthcare de baanbrekende nieuwe IBM aanpak voor “Big Data in Healthcare”.

Uiteraard kan IBM u ook buiten deze thema´s van dienst zijn. Neem vrijblijvend contact op met onze Account Managers voor de gezondheidszorg, voor een advies over welke specifieke oplossing het best kan worden toegepast binnen uw organisatie of afdeling.

Tab navigation

 

Oplossingen - Veiligheid

IBM Maximo Asset Management:
beheer business assets via één gemeenschappelijk platform. Het platform staat het delen en uitrollen toe van best practices, inventarisatie, resources en personeel. Verbeter de prestatie van business assets en haal een maximale ROI.


Security is cruciaal in de bedrijfsprocessen en dagelijkse operaties en een onderdeel van elk ontwerp voor een bedrijfskritische IT-infrastructuur. Tivoli Endpoint Manager verhoogt de veiligheid IT-infrastructuur bij Centre Hospitalier Chrétien in Luik.


AZ Monica wordt ‘slim’ ziekenhuis dankzij Wi-Fi RFID IBM-dochter. Skillteam startte in 2009 met de implementatie van de oplossing, samen met business partner AeroScout. Dit bracht talrijke voordelen met zich mee.


Organisaties uit de gezondheidssector zijn sterk afhankelijk van een mix van apparaten, tools, systemen en technologieën. IBM Tivoli Asset Management Solutions vergemakkelijken het beheer van alle schakels die cruciaal zijn.


IBM biedt wachtwoordoptimalisatie dankzij Single Sign-on. Het aantal software-programma’s en, als gevolg daarvan, wachtwoorden dat dagelijks gebruikt wordt in de zorgsector is niet bij te houden.


Een gezonde IT-infrastructuur met het IBM Proventia® Portfolio.
Dé oplossing voor het opsporen, identificeren en rapporteren van security-problemen, aldus Clinique Saint Joseph te Luik. Clinique Saint-Joseph was bijgevolg op zoek naar een partner om haar IT-infrastructuur te ‘genezen’ en te ‘vaccineren’ tegen toekomstige bedreigingen.


RFID verhoogt efficiency in ziekenhuis en vergroot veiligheid patiënt
Hier leest u hoe RFID-tags met medische gegevens ervoor zorgen dat ziekenhuispatiënten sneller en beter worden geholpen.


BCR&S. Alle systemen plat, daar moet u niet aan denken. IT is niet meer weg te denken uit ziekenhuizen. Maar hoe meer u gebruikmaakt van digitale media, hoe groter de gevolgen kunnen zijn bij uitval van systemen. Lees hier hoe wij u kunnen helpen met BCR&S (Business Continuity & Recovery Services) om de continuïteit in uw business te garanderen.


Beveiliging van data en informatie in de zorg
De aanval van het Conficker-virus in januari 2009 veroorzaakte nogal wat opschudding.

Oplossingen - Inzicht

IBM-onderzoek brengt spanningsveld tussen zorgsector en ‘digitale patiënt’ aan het licht
Ontdek hoe ziekenhuizen via analysesoftware en door eenvoudige ingrepen in online communicatie de patiënttevredenheid kunnen verbeteren.


IBM Content and Predictive Analytics (ICPA) maakt gezondheidssector slim
Maak maximaal gebruik van de grote hoeveelheid data die wordt gecreëerd. De voorspelling van toekomstig gedrag van de patiënt leidt tot een verhoogde efficiëntie en dus kostenbesparingen.


Automatiseer complexe processen en verlaag operationele kosten
IBM Enterprise Content Management (ECM)
helpt zorgaanbieders om informatie, processen en mensen te bundelen om projecten sneller af te ronden met betere resultaten voor patiëntenzorg tot gevolg.


IBM Master Data Management
levert betrouwbare informatie door een gemeenschappelijk platform voor correcte en ondubbelzinnige uitwisseling van patiënt- en zorgverstrekkersgegevens. Onmiddellijke en beveiligde toegang tot de complete geschiedenis van de patiënt.


North York Hospital kiest met IBM Business Analytics voor efficiënte verzameling van data voor betere dienstverlening. Dankzij deze oplossing kunnen decision makers sneller trends vaststellen en hun activiteiten hierop afstemmen.


Betere en kosteffectieve verwerking van data voor zorgorganisaties dankzij IBM Storwize V7000, een virtuele storage tool.


IBM SPSS® Statistics zorgen voor betrouwbare resultaten en gefundeerde beslissingen op alle niveaus van uw organisatie.
Zo bewijst het Amphia Ziekenhuis. De gezondheids-instelling maakt succesvol gebruik van SPSS® Statistics om de risico’s van bepaalde hartoperaties en de personeelsbezetting te voorspellen.


Blijf als gezondheidsinstelling niet achter.
Investeer in IBM SONAS om de toenemende gedigitaliseerde data op de juiste plaats te bewaren.


Universitair Ziekenhuis Antwerpen stelt eerder, sneller en nauwkeuriger zeldzame ziekte vast.
Hier leest u hoe het Universitair Ziekenhuis Antwerpen door medische kennis te integreren met bruikbare informatie uit databases sneller en nauwkeuriger een diagnose stelt van zeldzame ziektes.


Navigeren in het lichaam van de patiënt met een 3D patiëntendossier
Vlotte integratie en uitwisseling van informatie staat centraal in slimme zorg.


Technologie ondersteunt besluitvorming neonatale zorg bij premature baby’s
Levensbedreigende evoluties bij een premature baby snel opsporen kan levens redden.

Oplossingen - Samenwerken

IBM en de Premier Healthcare Alliance ontwikkelen het Health Information platform voor een efficiëntere zorgverlening en opvolging van prestaties. Het platform zal meer dan 2500 ziekenhuizen, artsen en andere professionelen in de Verenigde Staten ondersteunen.


De CareWare applicatie van Care Systems zorgt voor een efficiëntere en betere inzet van personeel. Tijdsroosters kunnen zo ingepland worden dat overuren en kosten geminimaliseerd worden terwijl de kwaliteit van de dienstverlening toeneemt.


IBM en Cisco lanceren HealthPresence, een nieuw platform voor telegeneeskunde dat het voor patiënten mogelijk maakt om meerdere artsen gelijktijdig van op afstand te consulteren.


Het ziekenhuis van de toekomst
Een virtuele demo - een beeld van het “Ziekenhuis van de Toekomst”.
Het scenario laat zien hoe de combinatie van verschillende beschikbare ICT-technologieën zoals BPM (Business Process Management), Collaboration, SOA (Services Oriented Architecture), veel diverse voordelen kunnen bieden voor de zorg.


IBM Health 2.0 samenwerkingsoplossingen
geven u de mogelijkheden om gebruik te maken van de collectieve kennis van patiënten, artsen en specialisten door het dynamisch bouwen van nieuwe relaties tussen mensen, hun kennis en hun taken. IBM's samenwerkingsoplossingen bevatten analyses, virtuele communities en observaties uit activiteiten en interacties tussen de gebruikers.


Samenwerken wordt nog efficiënter in de zorg
Samenwerken in teamverband is niet altijd even eenvoudig, vooral als de teamleden verspreid zitten over verschillende plaatsen.


ICT in lijn met de ambities van het ziekenhuis
De bijdrage van ICT tot een verbetering van de geneeskundige zorgverstrekking in de ziekenhuizen wordt steeds wijder erkend.


Een geïntegreerde nurse call en bedside terminal oplossing brengt verhoogde patiëntentevredenheid
Een geïntegreerde "nurse call" en "bedside terminal" oplossing kan stilaan rekenen op toenemende eensgezindheid van alle betrokkenen in het ziekenhuis.


Onlineradiologiezaal voor virtueel multidisciplinair overleg
De onlineradiologiezaal is een voorbeeld van hoe we kunnen omgaan met de explosie van klinische data en hoe we de menselijke competentie van het artsencorps, zelfs op wereldschaal, kunnen inzetten om patiëntengevallen op te lossen.

Meer informatie nodig?

  • Heeft u verdere vragen, wilt u meer informatie of een persoonlijk advies neem dan contact met ons op:

 

Ik help u graag