Lees verder

Easy Access: Healthbenl

Revolutionaire analysemogelijkheden met "Health Analytics Solution Center"

Verbeterde kwaliteit en ziektemanagement dankzij Health Analytics Solution Center.

IBM kondigde op 3 november 2009 de lancering aan van het Health Analytics Solution Center (HASC) dat onderdeel is van een netwerk van wereldwijde centra. Deze centra richten zich op de toenemende behoefte van het gebruik van geavanceerde analyses die ziekenhuizen en medische professionals moeten helpen in het verbeteren van de besluitvorming met als doel de kwaliteit van de zorg op een hoger niveau te brengen. Het HASC is gesitueerd in Dallas en bestaat onder meer uit 100 experts afkomstig uit verschillende disciplines. Daarnaast heeft het HASC toegang tot vele andere IBM experts zoals IBM Business Analytics & Optimization adviesorganisatie en IBM Research.

Health Analytics Solution Center is het eerste in zijn soort dat gebruik maakt van de toegenomen rekenkracht om gegevens te verzamelen en te analyseren die afkomstig zijn van sensoren, patiënt bewakingssystemen, medische systemen en draagbare apparaten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om een hoger intelligentieniveau te bereiken met als doel de zorgverleners te helpen met het oplossen van complexe problemen zoals ziektemanagement, kwaliteitsverbetering in ziekenhuizen, studies over patiëntpopulaties en rapportage over prestaties.

HASC kan ook worden gebruikt door patiënten in het kader van 'empowering' om te helpen bij het nemen van beslissingen inzake hun eigen zorg en levensstijl. Farmaceutische bedrijven, producenten van medische apparatuur en ziektenkostenverzekeraars kunnen de analyses toepassen voor het reduceren van risico's, het voorspellen van trends en het verbeteren van klantentevredenheid.

In het Dallas Fort Worth Ziekenhuis (USA) heeft men ervaren dat deze nieuwe analysetechnologie inzicht biedt in wat wel werkt en wat niet. Hierdoor kan men meer effectieve medische behandelingen opstellen. Ziekenhuizen werken steeds meer samen. In die zin is HASC zeer waardevol voor ziekenhuizen, artsen en niet te vergeten de patiënten.

Dit type technologie kan ook worden toegepast om beter te begrijpen hoe patiënten gebruik maken van medische diensten en voor het onderzoek van patronen van mogelijk overbodige zorg. Verder ook voor het verbeteren van de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de zorg. In het IBM HASC zijn vele belangrijke innovaties beschikbaar zoals een Health Integration Framework, een architectuursysteem, gegevensintegratie, patiënt 'portals', monitoring van de patiënt op afstand, preventieve zorg en technologie voor patiënten thuis.

Uiteindelijk dragen deze analyses bij tot een verlaging van de risico's, tot het behoud van levens en tot het reduceren van de kosten.

Health Analytics Solution Center op verschillende locaties wereldwijd

Inmiddels zijn er zes HAS centra geopend op verschillende locaties wereldwijd (Berlijn, Beijing, Tokio (link buiten ibm.com) , New York en Washington DC). IBM verwacht 4000 specialisten wereldwijd te kunnen inzetten.

IBM ontwikkelt een slimmer en beter geïntegreerd gezondheidszorgsysteem dat de zorg verbetert, dat ziekten kan voorspellen en voorkomen en dat mensen in staat stelt betere keuzes te maken. Patiënten, artsen en zorgverzekeraars kunnen naadloos en efficiënt gegevens delen. IBM helpt ook analysetechnieken toe te passen met als doel het medisch onderzoek, de diagnose en de behandeling voor de patiënt te verbeteren en tevens de kosten van de gezondheidszorg beter te beheersen.

Meer informatie nodig?

Heeft u verdere vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op: easyaccess@be.ibm.com

 

Ik help u graag