Lees verder

Easy Access: Healthbenl

Gamen ter ondersteuning van het herstelproces

Gamen ter ondersteuning van het herstelproces

Extreme Blue, IBM’s wereldwijde stageprogramma voor studenten in een business- of technische masteropleiding, is elk jaar weer een kweekvijver voor jong talent. Dit jaar ontwikkelden de studenten opvallend veel projecten voor de gezondheidssector. Zo realiseerde een Duits team een even eenvoudig als doeltreffend systeem voor kinesitherapie, gebaseerd op de Kinect gamecontroller.

Vanuit de vaststelling dat het gezondheidszorgsysteem financieel steeds zwaarder doorweegt en dat patiënten steeds ongeduldiger worden in hun behandeling, gingen de studenten op zoek naar een manier om het patiëntenherstel te bevorderen en tegelijk de kosten ervan naar beneden te halen, op basis van bestaande technologie. Het team kwam uit bij een combinatie van de Xbox Kinect gamecontroller en het IBM Service Delivery Platform.

Na een screening door een arts, wordt de patiënt ingevoerd in het systeem dat hem via het IBM Service Delivery Platform in contact brengt met een dokter of fysiotherapeut. Die ontwikkelt een gepersonaliseerd revalidatieplan waarbij de patiënt gebruik maakt van de handsfree Kinect controller van de Xbox gameconsole. De patiënt krijgt de vrijheid om de sessie zelf in te plannen en hoeft daarvoor bovendien de deur niet uit. Na de sessie geeft de patiënt aan de hand van een aantal vragen feedback over de oefeningen, waarna de therapeut deze informatie (aangevuld met beelden en grafieken) op zijn beurt evalueert om het schema bij te sturen.

Voorlopig is het systeem nog een prototype, hoewel deze ogenschijnlijk eenvoudige en toekomstgerichte oplossing bij de voorstelling van de Extreme Blue-projecten mid-september op heel wat bijval kon rekenen vanuit de gezondheidssector.

Meer informatie nodig?

  • Heeft u verdere vragen of wilt u meer informatie of persoonlijke advies neem dan contact met ons op:

 

Ik help u graag

Slimme manier om snel antwoord te krijgen