Lees verder

Easy Access: Healthbenl

Gezondheidszorg – Nieuws and Evenementen

Wilt u de nieuwsbrief “Nieuws en innovatie in de Zorg” ontvangen, klik dan hier.

Tab navigationGezondheidszorg – Nieuws

Smarter Buildings voor de zorgsector
Rond 2025 zullen gebouwen uitgroeien tot de belangrijkste energieverslinders, verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. De oplossing? IBM Smarter Buildings. Hierdoor is het mogelijk de energie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren.


Medisch Spectrum Twente: Healthcare Portal Apps verhogen de kwaliteit van de zorgverlening
Kosten besparen en tegelijkertijd de efficiëntie en de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren? Funatic levert hiervoor een reeks kant- en klare Healthcare Apps (applicaties) gebaseerd op het IBM WebSphere Portal, die ondersteunende processen automatiseren en digitaliseren. Het Medisch Spectrum Twente ging u voor.


Smarter Hospital Foundation; begin van duurzame gezondheidszorg in Sierra Leone (in het Engels)
Wat begon als een vraag om een donatie, mondde uit in een duurzaam project dat echt een verschil maakt voor de lokale gezondheidszorg. Gert Kroon van IBM Nederland richtte samen met collega Bouke van der Voet, zijn echtgenote en de plaatselijke dokter Erdi Huizinga de Smarter Hospital Foundation op.


Gamen ter ondersteuning van het herstelproces
Een Duits studententeam ontwikkelde voor de meest recente editie van IBM Extreme Blue een kostenefficiënt thuisrevalidatiesysteem, gebaseerd op de Kinect gameconsole en het IBM Service Delivery Platform.


Betere en kosteffectieve verwerking van data voor zorgorganisaties
dankzij IBM Storwize V7000, een virtuele storage tool.


Gezondheidszorg-standaarden - een investering of onnodige kosten?
Waarom standaarden zo belangrijk zijn in de gezondheidszorg.
Elke organisatie heeft verschillende soorten gegevens. Hoe kan de data worden uitgewisseld of gedeeld worden met anderen? Hoe moet de data worden opgeslagen? Door antwoord te geven op deze vragen maken standaarden, communicatie en samenwerking mogelijk tussen systemen, technologieën en organisaties.


Wereldwijde IBM CEO-studie - De organisatie van de toekomst (in het Engels)
Wat doen de huidige CEO's om hun organisaties tegen concurrentie te versterken? Welke strategieën zijn het meest succesvol in het aanboren van nieuwe kansen en het overwinnen van de belemmeringen voor de groei ? Om erachter te komen hebben we meer dan 1500 besluitvormers in 60 landen en 33 sectoren geïnterviewd.


Nieuwe "Health Analytics Solution Center" biedt geavanceerde analyses aan ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, producenten van medische apparatuur, medici en ziektekostenverzekeraars.
Analyses worden toegepast voor reduceren van risico's, voorspellen van trends, verbeteren van klanttevredenheid, studies van patiëntpopulatie, zorgmanagement, prestatierapportages etc.


Wereldwijd CIO onderzoek van IBM onthult voorwaarden voor "high-growth" organisatie
Uit het onderzoek met meer dan 2.500 CIO's in 78 landen blijkt dat CIO's, die werkzaam zijn in "high-growth" organisaties, aanzienlijk meer betrokken zijn bij het uitzetten van strategieën en het aansturen van innovatie. Deze CIO's zorgen ook voor verdere optimalisatie van bedrijfsprocessen en bredere aansluiting van IT bij klanten. Op de pagina vindt u ook een beknopte verslag uit het onderzoek voor de zorgsector.


Smarter healthcare voor een gezondere maatschappij
Smarter healthcare - slimme gezondheidszorgsystemen - zijn onderling verbonden en wisselen op een intelligente manier informatie uit, die ze integreren.


IBM maarkt MRI scan van virus
(link buiten ibm.com)
IBM ontwikkelde een MRI-scanner met een resolutie van slechts 4 nanometer

Gezondheidszorg – Evenementen

  • Evenementen voor de zorgsector om uw kennis en netwerk verder uit te breiden.


Meer informatie nodig?

  • Heeft u verdere vragen, wilt u meer informatie of een persoonlijk advies neem dan contact met ons op:

 

Ik help u graag